U16A

2022.11.19, 11.00, Sopron
U16A, É-NY régió

Soproni Sportiskola Dunk - GYKC U16A 31-92 (5-28, 6-26, 10-13, 10-25)

Győri KC: Gombos 30, Borsa 5, Szűcs 20/3, Tallér, Domján 7, Csaplár-Nagy, Kovács 16, Marics 4, Krasznai 7/3, Tóth 3/3
Edző: Kozma Tamás

Biztosan, jó védekezéssel kezdtük a meccset, ami meg is határozta az egész játék képét. Sportiskola B csapata fizikálisan és technikailag is le van maradva tőlünk, így már az első negyed után látni lehetett mi lesz a végeredmény. Fel tudtuk használni ezt a mérkőzést arra, hogy gyakoroljuk a zóna elleni támadást, ugyanis a hazai csapat nem bírt a centereinkkel. Gombos és Szűcs Matyi jól uralták a belső posztot, eredményesen értékesítették a közeli dobásaikat. Kell hozzá az is, hogy mezőny játékosaink jó ütemben, jó helyen találják meg őket labdával. Ez leginkább ma Kovács Áronnak sikerült, aki szépen hozta helyzetbe társait amellett, hogy ő maga is eredményesen kosárlabdázott.

Váltogattuk a védekezési formákat, aminek ellenszerét nem találták fiatal soproniak, viszont mi abból jól indultunk, vezettük a gyorsindításokat. Pénteken várjuk a 3. soproni csapatot hazai pályán, remélem az már egy ki-ki meccs lesz. 

Kozma Tamás: Magas embereink szépen lehozták ezt a meccset, ketten 50 pontot dobtak, ami dicséretre méltó. Kezd összeállni a csapatjáték is, viszontlátom azokat a játék kapcsolatokat, amiket tanítok.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink