U16A

2022.11.10, Győr
Regionális bajnokság

Győri KC/A - Soproni Tigrisek  103-51 (20-6, 23-18, 28-13, 32-14)

Győri KC: Gombos 18, Borsa 16/6, Szűcs 14, Tallér 12, Domján 10, Csaplár-Nagy 8, Kovács 8, Marics 8, Cziczó 7/3, Krasznai 2
Edző: Kozma Tamás

Hetek óta tétnélküli mérkőzést sem játszva kezdtünk neki a bajnoki rajtnak. 100 napos „felkészüléssel” még nem találkoztam a pályafutásom alatt, de ezt is ki kellett várnom…

Már a bemelegítésnél látszott, hogy alkati előnyben van csapatunk, ekkor a kérdés még az volt, hogy tudásbéli különbség is van-e? Lendületesen, határozottan kezdtük a mérkőzést, ami meg is adta az alaphangot. Egyre jobban törekedtünk arra, hogy kihasználjuk magassági és erő fölényünket, amit a Gombos - Szűcs - Tallér - Csaplár-Nagy négyes jelentett. Centereink jól szedték a lepattanó labdákat, amiből aztán már gyorsindításokat is tudtunk szervezni. Néhány látványos blokkot is kiosztottak, amivel elbizonytalanították ellenfelünk stabil befejezéseit.

Az első félidőben még sok ziccer is kimaradt, ekkor az ellenfél még partiban volt, de már a második félidőben gyakran vettük elő a félpályás letámadást, aminek ellenszerét nem találták a kis tigrisek. Könnyű, gyors pontszerzések hamar az eredmény növeléséhez vezettek.

Számos labdavezetési, labdakezelési és átadás hibák voltak játékunkban, ez az, amin javítani kell a jövőben.

Mindenki pályára lépett és gólt ért el, kiemelkedőt Gombos és Szűcs játszott, jól érvényesítették magasságukat, erejüket.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink