U14A

2022.05.07 Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok
U14, Regionális bajnokság, Regionális döntő

Győri KC/A - Dombóvári Kosársuli KE/A 67 - 82 (21-26,10-16,12-18,24-22)

Győri KC/A: Tallér Péter 12, Meilinger Zétény 17/3, Varga Bendegúz 6, Kovács Áron 22/9, Király Dániel, Ördög Dániel, Obuczki Gergő 7, Marics Milán 3, Willingstorffer András, Jahn Brúnó, Zágoni Zsombor
Edző:Kámán Bálint

Győri KC/A - Ifjú Sólymok 95 - 68 (23-17,30-22,19-18,23-11)

Győri KC/A: Tallér Péter 28, Meilinger Zétény 23, Varga Bendegúz 1, Kovács Áron 23/6, Király Dániel 2, Ördög Dániel, Obuczki Gergő 10, Marics Milán 4, Willingstorffer András, Jahn Brúnó, Zágoni Zsombor
Edző:Kámán Bálint

 

Kámán Bálint: Az alapszakaszban nyújtott teljesítményünk alapján sikeresen bejutottunk az idei regionális döntőbe, ahol első mérkőzésünket a Dombóvár ellen játszottuk. Ismeretlen ellenfél volt, hiszen még sose játszottunk ellenük, de jól kezdtük a mérkőzést, végig partiban voltunk, viszont egy 10 pontos hátránnyal vágtunk neki a második félidőnek. A srácok nagyon küzdöttek nem adták fel, ami számomra nagyon fontos és bíztató a jövőre nézve, azonban 20 darab kihagyott büntetővel és 30 eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni. Ezek alapján egyenlő ellenfelekként játszottunk a Dombóváriakkal, azonban ők pontosabban tudtak játszani, ami győzelmet ért számukra. Gratulálok nekik és sok sikert kívánok a Régiós bajnokok döntőjén számukra.

A bronzéremért a már jól ismert szombathelyi gárdával játszottunk, akiken átrohantunk. Teljes mértékben megcsinálták a srácok amit kértem, így mindenki megfelelő számú percet tudott a pályán tölteni. Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert kívánok nekik a jövőben.

Ezzel a győzelemmel sikerült megszereznünk a harmadik helyet a régióban, amire nagyon büszke vagyok, hiszen nem volt könnyű évünk. Nekem is első vezetőedzői pozícióm volt az idei, ezért nagyon sok dolgot kellett megtanulnom év közben, hogy megfelelő edzője legyek a gyerekeknek. Nem mindig sikerült elérnünk a megfelelő létszámot egy edzéshez, de aki ott volt mindig maximális odafigyeléssel hallgattak engem és csinálták a feladatokat, amiket kértem. Szeretném megköszönni játékosaimnak az egész éves munkájukat és azokat az energiákat, amiket beletettek az idei évbe. Véleményem szerint nagyon sokat fejlődtek ők és én is, és remélem az idén tanultakat tudják hasznosítani a jövőben, hiszen én nagyon sokat tanultam tőlük. Valamint szeretném megköszönni a szülőknek is, hogy rám merték bízni gyerekeiket napi szinten, valamint, hogy amint ki lehetett látogatni mérkőzéseinkre a helyszínen biztattak minket.  Sok sikert kívánok mindenkinek a jövőben és jó pihenést a nyárra, aztán augusztusban kezdődik a következő szezonra való felkészülés.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink