U16A

2022.04.30 Székesfehérvár
U16, ÉNY régió, A csoport

Alba Fehérvár/A - Győri KC/A  68-62 (18-15, 20-13, 11-19, 19-15)

Győri KC: Varga 5/3, Zalka 22/12, Bognár 9, Fodróczi 2, Posta 8, Konter, Gálos 5, Almádi, Odnoga, Gombos 4, Kovács, Borsa 7
Edző: Kozma Tamás

Utolsó mérkőzés nem úgy sikerült ahogy azt elképzeltük. Puha kezdéssel önbizalmat adtunk az ellenfélnek, amivel éltek is.

Nem is a helyzetek kidolgozásával, hanem sokkal inkább a befejezések eredményességével volt a gond. Számos középtávoli, távoli dobás maradt ki. Kivételt képzett ez alól Zalka Csongor, aki egyedül a csapatból betalált kintről is!

A harmadik negyedben a letámadásunkkal visszajöttünk a meccsbe, egál is volt egy rövid időre. Szerzett labdákból tudtunk könnyű gólokat szerezni, de az ellenfél irányítója lendületes betöréseivel erre is megtalálta az ellenszert.

Az utolsó etapban a távoli kísérleteink már csak gyenge próbálkozások voltak, kockáztatni kellett. Összességében sok játékosomnál nem jött ki eredmény se mezőnymunkában, se pontokban. Kovács Bence küzdeni tudása dicsérhető, végre tudta fizikalitását érvényesíteni, bátor játékkal rukkolt elő a harmadik negyedben.  

Kozma Tamás edző: Kicsit elbízták magukat a fiúk, a hazai siker azt sugalta, hogy sima meccs lesz. Gyenge védekezés és lepattanó szerzés sok új esélyt adott az ellenfélnek a gólszerzésre, amivel éltek is. Két ügyes fiú megvert minket, gratulálok nekik!

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink