Előnyben az Újpest

2022.04.26. Budapest, Bajza József Általános Iskola
NBI/B Zöld csoportos bajnoki elődöntő 1. mérkőzés V: Hervay, dr. Oláh, Rózsavölgyi

Újpest-MT - Agrofeed SZE Győri KC 87 - 79  (24-15, 22-20, 18-22, 23-22)

Győr: Geiger 11/6, Kámán B. 15/3, Lógár 14/3, Kámán K. 4, Nagy 5/3, Cs: Gosztola 18/9, Berneczei 2, Bakon 8/6, Hágen 2
Edző: Kertész Dániel

 

A mérkőzést Lógár passzából Kámán Kristóf kosarával kezdtük. Geiger egy jó védekezés után már repítette is a triplát. 0 -5. Hazai oldalról Varga Dániel dobta az első kosarat. Kámán Bálint betörését Horváth Marci faultolta és dobhattunk érte két büntetőt, amit Bálint értékesített is, 2-7. A hazaiak gyorsan ébredtek, kaptunk egy triplát egy indítást és még egy ziccert és máris fordítottak 10-7. Kámán Bálint büntetőivel kiegyenlítettünk 10-10. Gyors három kapott kosár után 18-10-nél Kertész edző azonnal időt kért, hogy összeszedje a csapatát. Az időkérés jól jött a győri csapatnak, Geiger kosaraival 18-15-re felzárkóztunk. A védekezésbe még nem érkeztünk meg, három újabb gyors kosarat kaptunk és így alakult ki a 24-15-ös eredmény az első negyed végén.

A második negyedet is vaktöltényes lövöldözéssel kezdtük, Kámán Bálint egyetlen kosarával kellett beérnünk, amíg az Újpest szétrohant minket a pályán. Az első negyedben 9-ből 1 tripla mutatónk volt, ami nem mondható elfogadhatónak. 32-18-nál Kertész Dániel ismét időt kért. A fizikailag agresszívabb hazai csapat nem engedte a labdát sem átvinni a pályán, rengeteg energiánk ment el azzal, hogy a támadó térfélen el tudjuk kezdeni a játékunkat. Bakon Csanád egy triplát tudott dobni, így 34-23 lett az eredmény. Újabb Bakon kosár 34-26 és hazai oldalon jött az időkérés. Kámán és Bakon gyűjtögette a kosarakat, de a védekezésünkben mindig volt hiba és kaptuk is a kosarakat büntetésül. A hazaiak agresszivitása nem lankad, jó védekezéseikből könnyen leindítottak minket 44-30. Bakon kiosztásából Gosztola lőtt egy utolsó másodperces triplát a sarokból, így lett a félidő eredménye 46-35.

 

A második félidőt Kámán Kristóf kosarával kezdtük, amire Antoni azonnal egy triplával válaszolt 49-37. A folytatásban is a kemény harc volt jellemző, védekezésben sok hibát vétettünk. Gosztola harmadszor volt üres, amikor végre eldobta a triplát, így az ő kosarával 55-43. Lyukas védelmünkkel és pontatlan támadásainkkal sajnos nem tudtuk közelebb kerülni az Újpest csapatához. 57-43-nál Lógár végre egy betörésből tudott közeli kosarat szerezni. 57-45-ös eredménynél hazai csere után újabb támadást indíthattunk. Gosztola labdaszerzésből végig száguldott a pályán és egy ziccerrel tudta közelebb hozni csapatunkat a hazaiakhoz. 57-49-nél azonnal hazai időkérés következett. Győri ébredés percei következtek 60-56-ra felküzdöttük magunkat, azonban a védekezésre nem maradt erő, így egy ziccerrel büntették a kihagyásunkat. 64-57. 

Az utolsó etapot Lógár kosarával és egy jó védekezéssel kezdtük. 64-59-nél Geiger hibáiból az újpestiek dobhattak és jöhettek oldalról. Lógár triplája jókor jött, ráadásul Geiger jó védekezése után újra támadhattunk, amiből Kámán Bálint ziccert dobott, 66-64. A védelmünk meglazult és egy Pongó ziccerrel 68-64-re változott az eredmény, amikor Kertész Dani időt kért megnyugtatni és pihentetni játékosait. Kámán Bálint utolsó mp-es felcsempészett ziccerével újra közelítettünk 68-66. Gosztola triplájával vezettünk 68-69-ra. Sajnos a fáradtság meglátszott a csapaton, nem sikerült tovább gyúrni az ellenfelünket, akik 73-69-re visszavették a vezetést. 4:42 volt még hátra a mérkőzésből. Sajnos a fáradtság és a sikertelenség nagyon meglátszott a csapaton, nem tudtunk percekig kosarat dobni. A hazaiak a saját fegyverünkkel a sok leindítással vertek meg minket ezekben a percekben. 79-69-ra visszanyitották a különbséget. 2:50 volt még vissza. Katona sikeres büntetőivel tovább nőtt a különbség 81-69. A frissen beállt Hágen labdaszerzéséből Geiger állt bele futtából egy triplába amivel 81-72-re változott az eredmény.  Az utolsó őrületes perceket a hazaiak nyerték. 87-79-es végeredménnyel zártuk az első mérkőzést.

 

Kertész Dániel: Először is szeretnék gratulálni az Újpestnek, és természetesen a saját csapatomnak is. Ez volt az első mérkőzés, nem történt semmi. Úgy gondolom, hogy többször vissza tudtunk jönni a meccsbe, és ez jól mutatja, hogy a csapatomnak milyen tartása van. Pénteken jön a második meccs, ahol szeretnénk javítani. Szeretnénk minél hosszabb ideig kihúzni a párharcot és nyerni!

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink