Lezártuk a párharcot

2022.04.15. Győr, Egyetemi Csarnok
NBI/B Zöld csoportos bajnoki negyeddöntő 2. mérkőzés V: Minár, Kapusi, Földesi

Agrofeed SZE Győri KC - MEAFC-Miskolc  87 - 83  (20-20, 22-16, 24-12, 21-35)

Győr: Geiger 26/12, Bakon 10/6, Kámán B. 27/9, Lógár 7, Kámán K. 4, Cs: Nagy 5/3, Gosztola 3/3, Berneczei 5, Friedl
Edző: Kertész Dániel

Nem kezdtük jól a mérkőzést, de 0-4 után gyorsan fordítottunk, 8-6-nál már nálunk volt az előny. Nagy küzdelem folyt a pályán, sok volt a fault. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, így 20-20 volt az eredmény 10 perc után.

A második negyedet jobban kezdtük, 5 pont körüli előnyt építettünk ki. Bár a dobásaink nem mindig ültek, de jó védekezésekkel és a lepattanók megszerzésével mindig újabb támadási lehetőséget tudtunk teremteni. Továbbra sem volt szép a játék, de haladtunk a célunk felé, félidőben is vezettünk, 42-36.

A második félidőt is eladott labdákkal kezdtük, de a vendégeknek sem nagyon tudtak kosarat szerezni. Faultokat harcoltunk ki és a bütetőket értékesítve tartottuk előnyünket. 5 perc után kezdett nyílni az olló, Lógár és Kámán Bálint duplája után 8 pont volt a különbség. Jött a miskolci időkérés, ami nem segített, de két perrcel később az újabb sem. Bakon és Geiger kintről, Berneczei a palánk alól szerzett fontos kosarakat, miközben védekezésünk jól működött. 30 perc után 66-48-ra vezettünk.

A negyedik negyedet megint rosszul kezdtük, Puszta próbálta közelebb hozni a vendégeket. Kertész edző időkéréssel sem tudta felrázni játékosait, fáradtunk, de küzdöttünk. A 36. percben már csak 7-el mentünk, amikor Kámán Kristóf dobott fontos duplát, majd két vendég tripla után újabbat, szintén Kámán Bálint passzából. 76-70-nél indult az utolsó 2 perc. Lassan ment az idő, sok volt a játékmegszakítás és a fault. Az utolsó energiákat mozgósítottuk, egy remek labdaszerzésből Kámán Bálint dobott üres ziccert. A vendégek pedig kihagytak egy hasonlót és Lógár szerzett duplát. Még mindig volt 1 perc, nem adták fel a vendégek, folyamatos faultokkal próbálták töredezni a játékot. A végjátékban higgadtabbak tudtunk maradni és kihasználni a lehetőségeket, így 87-83-ra a szezonban ötödször is legyőztük a MEAFC csapatát.

Sikerünkkel 3-1-re lezártuk a párharcot és a legjobb 4-be jutottunk. A szintén 3 győzelemig tartó elődöntőben az Újpest-MT csapata lesz ellenfelünk, az alapszakaszban őket is kétszer tudtuk legyőzni.

Kertész Dániel: Minden edzőnek azt kívánom, hogy ilyen srácokkal dolgozhasson együtt. Fantasztikus emberek és harcosok. Köszönöm a CSAPATOMNAK az eddigi munkát, de ahhoz hogy elérjük a célunkat még keményebben kell edzenünk.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink