Már nálunk az előny

2022.04.13. Miskolc
NBI/B Zöld csoportos bajnoki negyeddöntő 3. mérkőzés V: Sallai, Gergely, Sentényi

MEAFC-Miskolc - Agrofeed SZE Győri KC 72 - 77  (7-27, 29-21, 18-17, 18-12)

Győr: Geiger 13/6, Bakon 12/12, Kámán B. 21/6, Lógár 18, Kámán K. 5/3, Cs: Nagy 1, Gosztola 2, Berneczei 5, Friedl, Hágen
Edző: Kertész Dániel

Kámán Bálint duplájára Puszta válaszolt, aztán Kámán Kristóf és Bakon triplájához Kámán Bálint tett hozzá 2 pontot, 2-10-nél jött is a hazai időkérés, de még 2 perc sem telt el a meccsből. Továbbra is lendületben maradtunk, egész negyedben fegyelmezetten védekeztünk és jól támadtunk. Ment minden tervszerűen, így 20 pontos előnnyel zártuk a negyedet.

Éledezett a hazai csapat, pontosabban dobtak és védekezésünk is felpuhult. Szerencsére támadásaink továbbra is sikeresek voltak. Nem volt elveszett labda, csak magunkkal foglalkoztunk és rengeteg faultot tudtunk kiharcolni. Főképp Lógár, Geiger és Kámán Bálint pontjaival tartottuk előnyünket. A félidei állás 36-48.

A harmadik negyedben felváltva estek a kosarak, előnyünk végig 10-12 pont körül volt. Továbbra is remekül küzdöttünk. Egyre jobban fáradtunk, de folyamatos rotálással nem engedtük közelebb a MEAFC-ot. 30 perc játék után is biztosan vezettünk 54-65.

Nem változott jelentősen a játék képe a 4. negyed elején sem, lassabban folyt a mérkőzés. Továbbra is csak magunkkal foglalkoztunk, igyekeztünk higgadtak maradni. A 35. percben jött elöször 10-en belülre a hazai csapat. Az első időkérés nem segített, 3 perccel később már csak 3 volt közte, amikor Kertész edzőnek ki kellett kérni a másodikat is. Geiger duplája törte meg percekig tartó gólcsendünket. Nagy volt a nyomás mindkét félnél, folyamatosan jöttek a hibák, de senki nem tudott élni a lehetőségekkel. Az utolsó percben Pintér kettésével feljöttek 1 pontra, 72-73, de aztán Lógár dobott egy középtávolit. A hazaiak nem értették meg egymást, eladták a labdát, majd Kámán Bálint 2 büntetőjével állította be a végeredményt, 72-77. 

Végig vezetve óriási bravúrt arattunk idegenben, így már mi vezetünk 2-1-re a párharcban.
Folytatás pénteken Győrben 18.00-kor.

Kertész Dániel: Nagyon jól kezdtük a meccset, ami kitartott a találkozó végéig. A második félidőben viszont nagyon belassultunk, legközelebb meg kell akadályoznunk, hogy ez ne történhessen meg. Még nem dőlt el a párharc, viszont szeretnénk hazai pályán pontot tenni a végére.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink