U16A

2022.03.30. Pápa
U16, ÉNY régió, A csoport

Conoil Pápa KC - Győri KC/A 87-59 (14-13, 24-10, 26-16, 23-20)

Győri KC: Varga 2, Zalka 18/3, Bognár 2, Fodróczi 12/3, Posta 4, Konter 2, Almádi 2, Gombos 8, Kovács 1, Borsa 8
Edző: Kozma Tamás

Zóna elleni játékból felkészülve érkeztünk Pápára, ami még mindig kihívást jelent csapatunknak, de már egyre jobban értik a zóna elleni alapelveket a fiúk.

Az első negyedben még nem látszott az, hogy a Pápa két akcelerált játékosa „elviszi” a mérkőzést, De egy kis bemelegítés után abszolút domináltak egész meccsen, amire most nem volt ellenszerünk.

Hiába hosszabb a kispadunk, hogyha az a minimális tudás se kerül fel a játéktérre, amit megtanultunk. Nem is a tudáskülönbség dominált a második etapban, hanem az akarat! Küzdés nélkül hiába a jobb felkészültség, technikai tudás, ha ebből semmit nem érvényesít egy játékos a pályán. Sajnos mindhárom győri irányító „betlizett”, míg az ellenfél kisembere sokkal agilisabban, bátrabban vette kézbe a labdákat, és váltotta pontokra azokat. Az ellenfél egyik játékosának keze is elsült, 5 db hárompontost dobott, erre mondják, hogy hazai pálya…

Sajnos a győri játékosok szíve fennmaradt a buszon, így nem érdemes csatába menni, mert vesztesen csak a „sírunkon lesz virág”, és nem az öltözőben.

Kozma Tamás: Kevés pozitív dolgot tudok összegyűjteni erről a meccsről, hacsak nem azt, hogy a cseresorunk helyt állt a második félidőben. Csalódott vagyok, nem az eredmény miatt, hanem a mutatott játék képe miatt.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink