Küzdelmes mérkőzésen győztük le a MEAFC-ot

2022.04.10. Győr, Egyetemi Csarnok
NBI/B Zöld csoportos bajnoki negyeddöntő 2. mérkőzés V: Szalai, Benedek, Csák

Agrofeed SZE Győri KC - MEAFC-Miskolc  82 - 76  (24-20, 20-26, 20-17, 18-13)

Győr: Geiger 23/9, Bakon 27/18, Kámán B. 12, Lógár 10, Kámán K. 2, Cs: Nagy 2, Gosztola 6, Berneczei, Friedl, Hágen
Edző: Kertész Dániel

 

Az első támadást Bakon Csanád triplája nyitotta majd Kámán Bálint könnyű betöréséből szereztünk pontot, a vendégek gyorsan reagáltak. Geiger és Gosztola pillanatai következtek, 12-9-re fordítottunk. Azonnal jött is a vendég csapat időkérése. Fizikális darálóban folytatódott a mérkőzés, mindkét csapat maximumra kapcsolt. Támadásban és védekezésben is hatalmas erőket mozgósítottak a csapatok. Sajnos a lepattanókat a vendégek gyűjtötték jobban, amivel esélyük lett az újabb támadásokra. Geiger stepback triplája a sarokból és Lógár szerzett labdájából gyorsindításos kosár zárta a negyedet 24-20. 

A második negyedet Bakon triplájával kezdtük amire két kosárral válaszoltak a vendégek. 30-26-nál hazai időkérés, utána egy vendég tripla és egy újabb Bakon tripla. Puszta vette a vállára a miskolci csapatot, támadásban és védekezésben is fontos szerepet vállalt, fordítottak is, 34-37. Felváltva estek a kosarak, egyik csapat sme tudott jelentős előnyt kialakítani, így a félidő 44-46.

A második félidő ismét a rohanás perceivel kezdődött. Kapott kosár, majd egy futtából eleresztett Geiger tripla. Persze jöttek az újabb Bakon triplák, a hatoddikkal 55-48-ra léptünk el, jött is a vendégek időkérése. A MEAFC is jól dobott, hárompontosokkal zárkoztak, sőt a negyed végén is betaláltak, így 30 perc után 64-63

Az utolsó negyed első perceiben még keményebb védekezésre kapcsolt mindkét csapat. 3 perc eltelte után 66-65 volt az eredmény. Továbbra is fej-fej mellett a csapatok. 4 pontos hátránynál 10-0-ás futást prodokáltunk. A végjátékban remek labdaszerzésekből könnyű kosarakat dobtunk, így hatalmasat küzdve megnyertük a mérkőzést!

A 3 győzelemig tartó párharc állása 1:1. Folytatás szerdán Miskolcon és  pénteken Győrben.

 

Kertész Dániel: Szeretnék gratulálni mindkét félnek! Maximális küzdés volt, igazi playoff mérkőzés, ahol nem a látványos támadójáték, hanem az agresszív, kemény védekezés dominált. A mérkőzés végén a srácoknak helyén volt a szívük, a labdaszerzéseinkből könnyű kosarakat tudtunk dobni, és ezzel biztosítottuk be a győzelmünket. Nem történt semmi, 1-1 az állás, győzni szeretnénk Miskolcon is.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink