Lógár extrájával a listavezetőt is legyőztük

2022.01.14. Győr, Egyetemi Csarnok
NBI/B Zöld csoportos bajnoki mérkőzés, 100 néző, V: Horváth A., dr. Magyari, Kéri

Agrofeed SZE Győri KC - Ceglédi KE 92-87 (27-17, 18-18, 18-17, 14-25, 15-10)

Győr: Geiger 10, Berneczei 17/3, Bakon 6/6, Lógár 38/15, Kámán K. Cs: Nagy T. 8/6, Gosztola 3, Kámán B. 10, Hágen, Friedl
Edző: Kertész Dániel

Jól kezdtük a meccset, határozottan védekeztünk és támadásban is kihasználtuk az üres helyzeteket. Ültek a kinti dobásaink és a lepattanózásban is domináltunk. A negyedet 10 pontos előnnyel zártuk. Nagy triplájával kezdtünk, aztán percekig nem esett kosár egyik oldalon sem. Lógár kosara után, 15 pontos előnynél a vendégek kértek időt. Rendezték a sorokat és visszajöttek 6 pontra. Hazai időkérés után a negyed hajrája nekünk sikerült jobban, vissza is állítottuk a 10 pontos differenciát.

Lógár kosaraival kezdtük a második félidőt, továbbra is kemény küzdelem zajlott a palánkok alatt. Berneczei és Lógár lepattanóival és kosaraival tovább növeltük előnyünket 16 pontra. Próbálkozott a ceglédi csapat, ám sokkal közelebb nem tudtak jönni. Fogyott az energia, de továbbra is összeszedetten védekeztünk, 11 pontos előnnyel vágtunk neki a 4. negyednek. Jött egy hullámvölgy és talán a fáradtság miatt is rossz döntéseket hoztunk támadásban, néhány könnyű kosárral zárkózott a Cegléd. Az utolsó percekre csak 2-3 pontra olvadt az előny, pár másodperccel a vége előtt kiegyenlitettek a vendégek, jöhetett a hosszabbítás.

Jó védekezéssel, de rontott dobással kezdtük a ráadást, aztán jött az újabb Lógár tripla. Majd Berneczei pontjaival igyekeztünk leszakítani a vendégeket. Lógár újabb kosarával 7 pontos különbségnél ceglédi időkérés következett. Büntetőkből estek kosarak mindkét oldalon, de sok volt a hiba. Az utolsó extra energiákat mozgósítva harcoltunk, elveszett lepattanót nem ismerve. A végjátékban bár büntetőket hibáztunk, de a lepattanókat összeszedve újabb győzelmet arattunk. 

 

Kertész Dániel: Szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának! Óriási sikert arattak ma is a srácok, az első helyen álló csapatot sikerült megverni. Nagyon remélem, hogy ez erőt ad nekünk hozzá, hogy nem csak az ilyen rangadókon tudunk maximálisan, és jól koncentráltan játszani, hanem a könnyebb mérkőzéseinken is győzni tudjunk. Fantasztikus védekezésünk volt, függetlenül attól, hogy közel 90 pontot kaptunk. Óriásit küzdöttünk a lepattanókért. Megint csak azt tudom mondani, hogy az én szememben ezek a fiúk hősök.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink