Saját magunk dolgát nehezítettük meg

2022.01.10. Törökbálint
NBI/B Zöld csoportos bajnoki mérkőzés, V: dr Oláh, Kruk, Gaál

ELITE Basket - Agrofeed SZE Győri KC 78-76 (18-13, 23-12, 15-25, 22-26)

Győr: Berneczei 9, Bakon 13/9, Lógár 17/6, Kámán K., Friedl. Cs: Geiger 14/12, Nagy 12/12, Gosztola 6, Hágen 2, Garancz, Veingartner 3/3
Edző: Kertész Dániel

 

Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, nehezen alakítottunk ki igazi helyzeteket. Rengeteg kintről elhajigált labdánk volt, amivel nem találtunk az ellenfél kosarába. A második negyedben folytattuk a szenvedést és a dobálást. Az ellenfélnél Spiriev es Jilling sziporkázott. Lógár és Bakon villanásaival próbáltunk zárkózni. Védekezésünk meg sem közelítette az elmúlt meccsen mutatottakat, sorra kaptuk a kosarakat. 

A félidő után is csak a céllövölde maradt, 4 perc után végre meglett a lőszer. Geiger és Nagy tripláival kerülünk közelebb a hazai csapathoz. Végre keményedett a védekezésünk is és szerzett labdákból könnyű kosarakat szereztünk. Így 56-50-ról kezdődhetett az utolsó 10 perc. Bakon kosarával kezdtük és Bakon triplájával folytattuk. Berneczei szerzett labdája és gyors ziccere következett, az előny már nálunk volt. Végre összeállt a játék, Garancz Milán is jól szállt be. Jilling rutinja vezette a hazaiak csapatát. Az utolsó 2 percben saját magunk hibáiból kaptunk kosarakat es ezzel a hazaiak nyerték a mérkőzést. 

 

Kertész Dániel: Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek. A játékosaim az első félidőben nem a megfelelő mentalitással jöttek ki a pályára. Félidőben rendeztük a sorokat, és visszajöttünk a mérkőzésbe, át is vettük a vezetést, viszont a végén több rossz döntést is hoztunk támadásban, amit az ellenfél kihasznált. Második félidei játékunkra alapozhatunk a továbbiakban.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink