A szezonban másodszor is nyertünk az Újpest ellen

2022.01.06. Győr, Egyetemi Csarnok
NBI/B Zöld csoportos bajnoki mérkőzés, 100 néző, V: Szalai, Esztergályos, Csák

Agrofeed SZE Győri KC - Újpest-MT 75-72 (23-19, 23-23, 9-9, 20-21)

Győr: Berneczei 14, Bakon 9/6, Lógár 15/3, Kámán K. 6/3, Friedl. Cs: Geiger 23/9, Nagy T. 5/1, Gosztola 3, Hágen, Veingartner
Edző: Kertész Dániel

Az első percekben a vendégek vezettek, ám a negyed végén mi álltunk jobban 4 ponttal.

Nagy csata zajlott a palánkok alatt, többször sem sikerült visszaérni védekezni. Időkérés után, a sorokat rendezve már 7 ponttal is vezettünk, de az újpestiek mindig közelebb tudtak jönni. Az utolsó percekben Berneczei és Geiger kosaraival ismét 4 volt az előnyünk.

A harmadik negyedben a védekezés és a küzdelem dominált, sokáig csak büntetőből találtak be a csapatok. Kapkodtunk és pontatlanok voltunk támadásban, ki is egyenlítettek a vendégek 51-51. Az utolsó percekben hibátlan védekezés mellett 4 pontot szereztünk és egálra hoztuk a negyedet. Mindkét csapatnál akadtak faultproblémák és látszódtak a fáradtság jelei is, sok volt a hiba. Fogyott az előny és egy eladott labda után átvették a vezetést is a vendégek. Időkérés után Geiger triplájával újra mi vezettünk, percekig szoros, pár pontos vezetés váltakozott a csapatok között. 66-67-nél Geiger majd Kámán Kristóf távolija után megint visszajött egálra az Újpest. 2 másodperccel a vége előtt Lógár triplája után Antoni hármasa kimaradt, így egy végletekig kiélezett mérkőzésen megszereztük a győzelmet.

Kertész Dániel: Először is szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának! Nehéz egy ilyen mérkőzés után nyilatkozni. Úgy gondolom, hogy a bajnokság egyik legerősebb csapatát sikerült legyőznünk. Nem játszottunk jól, viszont a srácoknak a szíve a helyén volt, és azok a játékosok, akik eddig kevesebb szerepet kaptak tudták pótolni a két kulcsjátékosunkat. Nagyon nagy értéke van ennek a győzelemnek, úgyhogy gratulálok nekik, az én szememben ők most hősök!

 

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink