U16

U16 Alapszakasz, Regionális bajnokság 10. forduló
2021.04.15, Oroszlány

OSE Lions/B - Győri KC 61-60 (13-23, 18-14, 15-6, 15-14)

Zalka 12/3, Pekó 4, Posta -, Jagodics 9/3, Tóth -, Mészáros 20, Bognár Gyula -, Halmai 2, Bognár Szilárd 4, Borsa Balázs 5/3, Odnoga 4, Almádi-,
Edző: Kozma Tamás

 

Utolsó meccsünkre nem túl jó előjelekkel készültünk, sajnos a „Covid járgány” nálunk is járt, így Várszegi, Varga Bence sem utazott velünk és bokasérülés miatt Horváth Attila is hiányzott a buszról.

Gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és rengeteg helyzetet dolgoztunk ki a meccs első szakaszában. Várszegi magasságát nehéz pótolni, de Jagodics Patrik ha nem is magasságával, de jó fizikumával megpróbálta azt, és igen, biztatóan tette!

Mészáros Boti számtalanszor gyorsvonatként robogott be a trapézba és váltotta két pontra a gyorsaságát. Sajnos ez is eltűnt a második félidőre, csak úgy, mint a kooperatív játék.

Borsa Balázs U14-es játékost bedobtuk a mély vízbe és kiderült, hogy tud úszni, azaz kosarazni. Egyáltalán nem lepődött meg, mind sebességben, mind játékalkotásban felvette a versenyt az ellenféllel szemben.

Második félidőre ötlettelenné vált a játékunk, betöréseink bizonytalanná és öncélúvá váltak, amiből már nem is született annyi gól. Ellenben az ellenfél kétszer is olyan hárompontost dobott, ami meccsfordító lett. Legalább is lélektanilag biztos, mert a kulcsjátékosainknak ezeknél a góloknál „lebicsaklott a fejük”, azaz mentálisan összeestek. 8 percig be volt „deszkázva” az ellenfél gyűrűje, csapatunk gólcsendben játszotta végig a harmadik negyedet.

Ízgalmas végjátékba mentünk bele, aminek vereség lett a vége, bár így azt hiszem többet lehetett belőle tanulni. Miért, mert a lelki állóképesség sokszor fontosabb, mint a fizikai. Szóval arra is edzeni kell, és arra is, hogy 40 percig tart egy mérkőzés, nem 39 ig….

Valaminek vége és így valami elkezdődhet, ehhez több alázat és természetesen rengeteg szorgalom kell.

Kozma Tamás: Gratulálok az OSE-nak, megleptek minket a jó játékukkal. Vagy mi leptük meg magunkat azzal, hogy nem tudtunk egész végig egyenletes teljesítményt nyújtani. A helyes válaszon még gondolkozom…

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink