Vereséggel kezdtük a rájátszást. Kedden Sopronban javíthatunk.

Agrofeed SZE Győri KC–SMAFC 61–70 (18–22, 15–16, 9–20, 19–12)

Győr, rájátszás a 9–14. helyért, zárt kapuk mögött. V.: Horváth A., dr. Magyari, Benedek.

GYKC: Kertész 7/3, Kámán 6/6, Bakon 9/3, Berneczei 7, Horváth Á. 2. Cs.: Hágen 3/3, Nagy T. 8/6, Tóth K. 3/3, Domsitz 2, Geiger 9/3, Lógár 3/3, Földesi 2. Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

A kiegyenlített első negyed második felében a SMAFC szerzett kisebb előnyt, amit a második szakaszban végig meg tudott tartani. A nagyszünetet követően két triplával kezdtek a vendégek, amivel tíz pont fölé nőtt a különbség (33–44). Ezt az előnyt még tudta növelni a folytatásban a SMAFC, így mínusz 16-ról vágtunk neki a zárószakasznak (42–58). A hajrára visszajöttünk tíz pontra (58–68), de Márkus sikeres közelije eldöntötte a találkozót. A végén Tóth K. triplája már csak szépségtapasz volt.

A párharc kedden 19 órakor Sopronban folytatódik.

Csaplár-Nagy Ervin: – Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten győztek. Ilyet mérkőzésen még nem nagyon voltam, hogy a harmadik és a negyedik negyedben nem dobtunk büntetőt, sem kiharcolt fault, sem ötödik csapat személyi hiba után. Ráadásul lepattanóból is tizennéggyel többet szedett össze a Sopron, így nem lehet nyerni. Sajnálom, hogy nem tudtuk kihozni magunkból azt, amit szerettünk volna, a negyedik negyedben próbáltuk megmenteni a lehetetlent, de kevés volt az idő. Remélem, kedden egyenlítünk, és három meccsen dől el a párharc.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink