U16

U 16 Alapszakasz, Regionális bajnokság 5.forduló
2021.01.07, Győr

Győri KC- OSE LIONS „B” 76-33 (22-8,25-12,12-9,17-4)

Zalka 12, Varga 11, Pekó 5, Posta 9/3, Jagodics 2, Tóth 4, Mészáros 2, Várszegi 9, Bognár Gyula -, Halmai 5/3, Horváth 10, Bognár Szilárd 7/3

Rövid felkészülés után nem számítottam arra, hogy szép és egyben hatékony lesz a csapatjáték. Nem is kaptam ezt, így nem volt meglepetés számomra, hogy 3 percig csak ingákat futottak a játékosok és néha megdobták a palánkot labdával.

Az edzés és meccshiány döcögős játékot mutatott, támadásban pontatlan befejezések, míg védekezésben gyenge helyezkedések voltak az első negyedben.

Ezzel együtt lassan beindult a csapat, a gyors átmeneti játékot nem tudta megakadályozni az ellenfél. Lassan viszontláttam azt a stílust, amit gyakorlunk, agresszív védekezés, abból első, másodikszámú gyors befejezések.

A zóna védekezésünket néha-néha alkalmaztuk, amire még ráfér a 3-4 éves gyakorlás.

A második félidőben elindult a kamasz egó, a magabiztos vezetés láttán, több játékos úgy gondolta, hogy ez menni fog egyedül is. De ez nem az a sport. Megjelent a csapatban James Harden, és volt olyan is, aki úgy gondolta, hogy neki is kell egy külön labda, amivel Ő játszik.

Összességében komoly ellenállás nélkül, önbizalomnövelő győzelmet arattunk, ahol inkább a védekezés volt dicsérhető!

Kozma Tamás: Felkészülésnek jó volt, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Egy tapasztalat azért van, és remélem a játékosok is észreveszik, a csapatjáték az messze nem egyéni sportolók aznapi összejövetele egy fellépésre!

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink