Győri KC utánpótlás képzőtábora

A felemás szezon végén szerencsére lehetőségünk volt néhány rávezető edzés után lebonyolítani a már hagyományosnak mondható képzőtáborunkat. Tavaly 20 most 40 fő regisztrált a táborba.

Az egyetemi edzőcsarnok kitűnő helyszínnek bizonyult, minden feltétel adott volt ahhoz, hogy tartalmas munkát végezzünk. Az U14 és az U16-os korosztály játékosai vettek részt a programban, mely napközis rendszerben zajlott Győrben.

5 edző forgószínpad szerűen szervezve az edzéseket, meghatározott technikai és csapatrész taktikai képzéseket tartottak a fiúknak. 5 csoportban 20 perces munkavégzés után 10 perces pihenők következtek. Komoly összpontosítást és kitartást igényelt ez az edzésvezetési módszer a résztvevőktől.

Foglalkoztunk a védekezésben a helyezkedésekkel, lepattanó megszerzésével- kiszabadításával. Támadásban az átadásokat, elszakadások fajtáit, és a labdavezetést nehezített körülmények között csiszoltuk, fejlesztettük. Természetesen külön hangsúlyt kapott a dobás gyakorlása is, amihez nagy segítség volt az adogatógép használata. Az adogatógépre az U16-os korosztálynak megfelelő egy-, kettő és háromemberes kapcsolatokból dobásokat vezettünk. Tanítottuk a helyezkedést dobásra, tolódást és a helyfeltöltéses kombinációkat.

Az egyik állomáshely teljes mértékben a képességfejlesztésnek szenteltük, ahol agility és mobilizációs gyakorlatokat vezetett az erőnléti edző a kis csoportoknak. Egy foglalkozás erejéig megismerkedhettek a TRX gyakorlatokkal is, annak helyes technikájával, tettük mindezt azért, hogy az augusztusi alapozás időszakában már teljes mértékben tudjuk használni ezt az eszközt.

Délutánonként korosztályokra bontott feladatokkal, irányított játék szerepelt a programban.

4 napig ebben az időbeosztásban folyt a munka, amely nagyon hatékonynak bizonyult. A fiúk sok kosárlabda elemet ismételtek át, tanultak meg új mozgáskombinációkat, akcióegységeket. Az utolsó, ötödik napon a játék és a versengés volt a középpontban. Életkorban vegyes csapatok B33 bajnokságot játszottak, valamint büntető, -és hárompontos dobóversenyen próbálhatták ki magukat.

Nagyon élvezték ezt a versengő napot, apró ajándékokkal jutalmaztuk a győzteseket. Büntetődobásban Posta Máté nagy csatában előzte meg Gálos Zsombort. A hárompontos vonal mögül Fekete Máté célzott a legjobban. Az U14-es korosztály 3-3 versenyében Korcsek András, Ottófi Dávid, Pap Medárd és Koszonics Bence alkotta csapat diadalmaskodott. Az U16-18-asok versenyében indulva az Edzői csapat a döntőig jutott, ám ott a Varga Bence, Dani Balázs, Tóth Bence Bálint és Nagy Benedek négyes nagy csatában győzni tudott.

Péntek délutánra már csak az értékelés, megbeszélés és az éves díjak kiosztása maradt. Jutalmaztuk minden korosztályban az év játékosát, elismertük szorgalmát és tehetségét a legjobbaknak.

Terjedelmében is elégségesnek bizonyult az egy hét, ahol nem csak a játékosok, hanem az edzők is elfáradtak. Köszönöm munkáját az edzői teamnek; Cziczó Péternek, Benedek Dávidnak, Szalai Szilveszternek, Földesi Marcellnek, Káli Szabolcsnak.

Kozma Tamás
UP szakmai vezető

Győr, 2020.06.22

Képek a táborról

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink