Két év után ismét Csaplár-Nagy Ervin lesz csapatunk, az Agrofeed-SZE-Győri KC vezetőedzője. 

A keretben jelentős változás nem lesz, viszont nagyobb hangsúlyt fektetünk a saját fiataljaink beépítésére.

Az előző szezonban jól szerepeltünk, mikor a koronavírus-járvány miatt lefújták a bajnokságot, a Pápával holtversenyben a 4–5. helyen álltunk a Zöld csoportban. Most már sosem tudjuk meg, hol is végezhetett volna a rájátszásban a gárda, melynek szakmai munkáját a következő szezontól ismét Csaplár-Nagy Ervin irányítja.

Rátvay Tamás vezetőedzőnek lejárt a szerződése, melyet végül közös megegyezéssel nem hosszabbítottunk meg. A kispadra így két év után ismét Csaplár-Nagy Ervin ül le. A szakember a tavalyi magra építve célul tűzte ki a saját nevelésű fiatalok beépítését a csapatba.

„Azért lesznek távozók, Csaba György, ifjabb Rátvay Tamás és Gáll Dominik is máshol folytatja pályafutását. A többiek viszont maradnak, míg az említett hármast is szeretnénk természetesen pótolni, így két új játékos érkezése még várható, de a koncepció elsősorban az lesz, hogy az U18-as és az U20-as keretből a legtehetségesebbeket, azokat a fiatalokat, akik megérdemlik, fokozatosan beépítsük” – kezdte Csaplár-Nagy Ervin, aki bízik benne, fiatalos, lendületes csapattal, igazi eredménykényszer nélkül játszva akár az első nyolc közé is odaérhetünk.

„Azt gondolom, ez reális célkitűzés, de a fiatalok felépítése a legfontosabb, azon kell dolgoznunk, hogy a tehetségek napról napra kevesebb hibával játszva legyenek a jövő győri férficsapatának meghatározó emberei. Jelenleg hat-hét olyan tehetség bontogatja szárnyait nálunk, akik alkalmasak a pályára lépésre a Zöld csoportban. Hogy még felkészültebbek legyenek, hathetes képzést is kapnak ezek a játékosok. A harmadik hétben járunk, elsősorban azokat az elemeket, alapdolgokat gyakoroljuk, melyek az NB I/B-ben nagyon fontosak” – fogalmazott a visszatérő vezetőedző, aki nem fél attól, hogy a fiatalítás miatt lépéshátrányba kerülnek a riválisokkal szemben.

„A koronavírus-járvány sok mindent átrendezett. Hallani a híreket, hogy sok csapat visszavett a költésből, és máshol is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fiatalok, a saját nevelésű játékosok. Emiatt nincs bennünk félsz, kitartunk a döntésünk mellett, mert ez a legjobb a győri és a magyar kosárlabdának is” – mondta végezetül Csaplár-Nagy Ervin.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink