Edző: Cziczó Péter
Másodedző: Rátvay Tamás

A kadett csapattal augusztus elején kezdtük meg a felkészülést a nyári táborral, amit Tapolcán rendeztünk meg. A tábor legfontosabb célja, hogy megismerjem a gyerekeket, a játékosok összekovácsolása, felkészülés a sorozatterhelésre, kondicionális képességek fejlesztése, alap technikai és taktikai mozgások tanulása volt. Úgy gondolom, hogy a szakmai munkát a tervezetteknek megfelelően elvégeztük, mindenki jó hozzáállással vett részt az edzéseken. Utána napi két edzéssel folytattuk a munkát, erőnléti és labdás edzések is szerepeltek a programban. Több edzőmérkőzést is játszottunk, ami nagyban segítette a csapatot a felkészülésben.

Szeptembertől heti öt edzésünk volt, ebből egy erőnléti, és négy kosárlabdaedzés. Ekkor már összeállt a csapat, a kialakult 16 fős keret megkezdte a felkészülést az Országos selejtezőre, amely két fordulóban zajlott, először Veszprémben majd Dombóváron vettünk részt ragsoroló/selejtező tornán. Itt nagyon erős ellenfelekkel találkoztunk, akik ellen csak fellángolásaink voltak, nem tudtunk jelentős ellenállást kifejteni. A selejtező körben a Kiemelt Bajnokságba jutás nem sikerült, így az ÉNY-i régiós bajnokságban folytattuk az alapszakaszt. Az első körben a „B” csoportban szerepeltünk, ahol veretlenül teljesítve megnyertük a csoportot, így felkerültünk az „A” csoportba. Előbbi csoportból kiemelkedtünk, csak egy-két szorosabb mérkőzést játszottunk, több száz pont fölötti mérkőzésünk volt, nem volt igazi kihívás egyetlen mérkőzés sem. Ezért vártuk az „A” csoportot, mert itt végre olyan ellenfelekkel találkozhattunk, akik ellen jó mérkőzéseket tudtunk játszani, hasonló játékerőt képviseltek, mint a mi csapatunk. Négy mérkőzést játszottunk ebben a körben, ekkor sajnos véget ért a bajnokság a járvány miatt. Nagyon sajnálom én is, és a gyerekek is, hogy így alakult, egyre jobban játszottunk, az utolsó két mérkőzésünket megnyertük, vártuk a következő megmérettetést. Sajnos már sosem tudjuk meg, hogy milyen eredményt érünk volna el, de az biztos, hogy megálltuk volna a helyünket az „A” csoportban is.

Az edzések során a taktikai repertoár bővítése mellett az egyéni képességfejlesztésre is jelentős időt szántunk. A kadett korosztály követelményrendszere magas színvonalú technikai végrehajtást igényel, így ez különösen hangsúlyos szerepet kapott az edzéseken. A biológiai életkort figyelembe véve, a kondicionális képességek fejlesztése is folyamatosan megvalósult, bár az erőnléti edzés késői időpontja miatt nem mindenki tudott részt venni ezeken az edzéseken. De így is kijelenthető, hogy a felmérések alapján a játékosok erő, állóképességi és koordinációs értékeik javulást mutattak.

Évközben sajnos három fő abbahagyta az aktív játékot, így 13 játékossal szerepeltünk a bajnokságban, ami nem nagy létszám, de a csapat magja együtt maradt mindvégig.

Nehézséget okozott, hogy három fő feljátszott az U18-as csapatba, ezért többször előfordult, hogy edzéseken kis létszámmal kellett dolgoznunk, ez lassította a csapatépítést. A mérkőzéseken valamennyi játékos kapott játéklehetőséget, mindenki próbálta kiadni magából a maximumot. Azt lehetett látni, hogy 3-4 játékosom játszott kiemelkedően a bajnoki mérkőzéseken, melléjük társult 1-1 jó teljesítmény. A 2004-es fiúk jól teljesítettek, hozták a tőlük elvárható szintet, a 2005-ös korosztály nehezen vette fel a ritmust, akik tavaly U14-ben húzóemberek voltak, most csak kiegészítő emberek tudtak lenni. Az utánpótlás korcsoportokban talán e két korosztály között van a legnagyobb változás, különbség, egyrészt a szabályváltozások miatt, másrészt a fizikai – és képzettségi különbségek miatt.                                                                   

Összességében a csapat kihozta magából azt, ami benne volt, csapatként és egyénileg is sokat fejlődtünk, de a kialakult helyzet miatt nagy hiányérzet van bennünk, csalódás, hogy nem tudtuk befejezni a teljes szezont.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink