Csaba György beszámolója:

2020.szeptember elsejével megkezdődött a 2019­-20-as szezon felkészülése, melynek Győrszentivánon a Váci Mihály általános iskola adott otthont.

Kevés U12-es játékosom volt, akik a tavalyi évben kezdték el a kosárlabdát szinte a nulláról. Rengeteget edzettünk, gyakoroltunk, hogy a labdavezetés jobb illetve bal kézzel bármikor használható legyen, valamint a jobb és bal fektetett dobás biztossá váljon.

Pár alkalommal tartottunk toborzást az edzéseknek otthont adó Váci Mihály általános iskolában, sikeresen! A toborzást követően nőtt a létszám, viszont sajnos korosztályban leginkább az U11 es csapatot tudtuk feltölteni és segíteni ezzel.

Heti öt edzést tartottunk kolléganőmmel, Kristóf Csillával, aki az U11es Párducok edzője volt, és közösek voltak a „gyerekeink” így sokszor nehéz volt az edzés programot össze állítani. Eleinte minden alkalommal találkoztunk új fiúkkal és csak lassan tudtunk egyről a kettőre lépni, mert mindig vissza kellett menni az alapokhoz, de az ismétlés sosem árt… Nehéz dolgunk volt ezáltal, viszont azt gondolom megoldottuk. Az újonnan érkező fiatal játékosok megtanultak legalább az ügyesebb kézzel labdát vezetni, ziccert dobni. Tisztában voltak a játékszabályokkal, így bármikor tudtunk bárkivel tervezni mérkőzésre. Ezeket a nehézségeket félretéve azért megpróbáltunk az idősebb gyerekekkel előre lépni és gyakorolni az új dolgokat, Ilyenek voltak a pincér dobás, floater melyeket élveztek gyakorolni. Ugyanakkor ezek gyakorlása és tanítása során tanítani kellett mindenhez a hitet, mert addig, míg nem hittek magukban nem sikerült a gyakorlat se, de vettük az akadályokat és élveztük a közös munkát!

Tavalyi évhez képest a Mókusok történelmet írtak, ugyanis 12 fővel tudtak mérkőzésre utazni és győzelmet, győzelmeket arattak. Az első forduló elég nehezen indult, mert sajnos nem tudtunk felállni 10 fővel, így automatikusan mérkőzéstől függetlenül elvesztettük az első fordulót. Utána viszont beindult a gépezet és nyertük a mérkőzéseket 10-12 fővel kiállva! Ha a számokat nézzük, 6 forduló alatt 6 mérkőzést nyertünk a két vereség ellenében. Nagyon sok pozitívum jött vissza a gyerekektől mérkőzéseken, ám sajnos negatívum is… Sokszor volt olyan, hogy aki nem hitt magában és nem merte alkalmazni a technikai elemeket, pedig tudom képes lett volna rá. Nagyon örülök, hogy a fiatal játékosok is be tudtak épülni a csapatba, és mindenki hasznos tagja tudott lenni a Mókusok csapatának!

Nagyon sokat tanítottunk egymásnak a gyerekekkel, melyekből én is és ők is profitáltak. Nagyon nagy boldogsággal tölt el, hogy szerelmesei lettek a sportágnak, minden hazai felnőtt mérkőzésen ott voltak, izgultak, szurkoltak. Sajnálom, hogy félbe szakadt a bajnokság, sok volt még bennünk, de remélem lesz rá lehetőségük, hogy bizonyítsanak.

Köszönöm az U12 Mókusok munkáját, melynek stabil tagjai: Kokas Hanna, Gayer Míra, Czeglédi Tira, Balatoni Botond, Varga Bendegúz, Pellek Olivér, Molnár Erik.

Végül, de nem utolsó sorban a szülők munkáját, támogatását is szeretném itt megköszönni.

Kristóf Csilla kolléganőmmel harmonikusan, egymást mindig kisegítve tudtunk dolgozni ebben az évben.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink