U14

2019.11.17 Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
U14 fiú, ÉNY régió „C” csoport

ZTE KK „B”- Győri KC 63-53 (16-18,16-7,14-15,19-13)

Győri KC: Halmai -, Posta 1, Varga 8, Zalka 19/3, Fűzy 4, Fodróczy 6, Borsa 2, Korcsek 5, Gálos 8, Bognár -, Cziczó -, Odnoga-,
Edző: Kozma Tamás

Kozma Tamás: A mérkőzés túlnyomó részében egyenlő ellenfelek voltunk a testalkatilag érettebb ellenfelünknél. Nagyobb tempó mellett, előjöttek a technikai hiányosságok, sok lépéshiba és eladott labdával könnyű indításokhoz juttattuk a zalaiakat. Amint egyéni megoldásokkal, labdavezetéssel szerettünk volna gólt elérni, akkor a ZTE behúzódó védelme jól zárt és segített be egymásnak.

Mindettől függetlenül szépen dolgoztuk ki a helyzeteket, szinte minden támadás dobásbefejezéssel zárult, de..
Nyomás alatt, emberről már pontatlanul kísérleteztünk, még úgy is, hogy sok támadólepattanóval kerültünk második szándékba.

Az utolsó percig nyitott volt a mérkőzés, ezt nagyon élvezték a gyerekek és a szép számú közönség is. Zalka Csongor eredményes támadójátéka húzta a csapatot, míg a legjobb védőnk Posta Máté négy korai faultja visszavetette a csapat teljesítményét.

 

 

Soproni Sportiskola „B” - Győri KC 72-53 (21-18,20-10,22-8,9-17)

Győri KC: Posta 1, Varga 4, Zalka 17/3, Fűzy 4, Fodróczy 6, Borsa 2, Korcsek 5, Gálos 5, Bognár 0, Ress -, Odnoga 0, Domján 2
Edző: Kozma Tamás

Kozma Tamás: Egymás után duplázni ilyen szoros és kimerítő meccs után nem sok illúzióm volt a tekintetben, hogy mi várható ezen a meccsen. Enervált mozdulatok, lassított felvételek főleg a második ötösben.

Nagyon jó, agresszív, de szabályos védekezést mutatott be a soproni csapat, ami ellen még a kézből-kézbe adott labda is veszélyben volt. Domján Laci és Ress Dominik újoncként, kevés meccstapasztalattal de helyt álltak, lámpaláznak nyoma sem volt már, gratulálok fiúk! A második félidőben sok gyors indítást kaptunk, amit se visszarendeződéssel, faultokkal nem tudtunk megállítani.

Csendesebb volt a buszút hazafelé, mint szokott lenni, éreztük, megtapasztaltuk, hogy akár egyénileg, akár kollektív játékban mik a gyengéink és mik kellenek, hogy legyenek az erősségeink.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink