Harmadik mérkőzésünkön szoros vereséget szenvedtünk Cegléden.

Cegléd–Agrofeed SZE Győri KC 93–88 (20–22, 26–25, 23–26, 24–15)

Cegléd, 200 néző. V.: Menyhárt, Vadász, Drenyovszky.

GYKC: Geiger 5/3, CSABA 16/3, RÁTVAY T. 27/18, BERNECZEI 7/3, Horváth Á. 5. Cs.: Kámán 11/3, Gáll 9/3, RÁTVAY B. 6, Domsitz 2. Edző: Rátvay Tamás.

Az elején a hazaiak pár ponttal vezettek, de a negyed közepén fordítottunk, s mi vezettünk a folytatásban. Fej fej mellett haladt a két gárda, sokáig őriztük minimális előnyünket, majd visszavetette a vezetést a Cegléd, a nagyszünetben 47–46-ot mutatott az eredményjelző a javunkra. A fordulást követően sem változott a játék képe, hol egyik, hol másik együttes vezetett, a zárófelvonás előtt megint nekünk jött ki jobban a lépés, így az utolsó tíz percnek 73–69-es vezetésünkkel mehettünk neki. Ebben megint tapadtak egymásra a felek, 88–88-as állással kezdődött az utolsó perc. A véghajrában viszont már csak ceglédi kosár született, így összességében jó teljesítménnyel kicsit fájó vereséget szenvedtünk, de a folytatásra mindenképpen biztató volt a mutatott játék. Vasárnap 19 órakor hazai környezetben, a győri egyetemi csarnokban az Óbudai Kaszásokat fogadjuk.

Rátvay Tamás: – Ilyen meccsen legalább tizenöt ponttal jobbnak kell lenni, hogy nyerjünk. Jól játszottunk, hajtottunk, küzdöttünk, kár a végjátékért. Ugyanakkor ezzel a teljesítménnyel versenyben lehetünk bárki ellen. Sok meccs van még hátra, a könnyebb tűnő sorozat csak ezután következik.

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink