U12 Mókusok

Biológia-testnevelés szakos tanárként dolgozom a Váci Mihály Általános Iskolában. Több évtizedes testnevelő tanári munkám során sok gyereket ismertettem meg különböző sportokkal. Nagyon szép eredményeket értünk el kötélugrásban, sárkányhajózásban.

Mivel felmerült a lehetőség, hogy élesszük fel a kosárlabdát, szervezzünk utánpótlás csapatot, kosárlabda edző is lettem. Győrszentivánon voltak hagyományai a kosárlabdának. Tagai István, Marczali Vilmos kezei alatt sokan kosárlabdáztak.

Az akkori tanulók most szülőként hozzák gyermekeiket hozzánk, mindenben segítve a csapatot. A gyerekeknek fontos a játék. Azért járnak edzésre, mert élvezik a játékot, szeretnek kosárlabdázni, nagyon lelkesek, örömöt okoz nekik, szívesen csinálják. Fontos, hogy edzőnek, gyereknek egyaránt élvezet legyen a kosárlabdázás. A napi sikerélmény hajtja előre a fejlődésüket.

Nemcsak edzők vagyunk, akik kosárlabdázni tanítjuk a gyerekeket, de tanárként neveljük is őket. ezért fontos a személyes példamutatás. Mivel nem kosárlabdáztam, nagyon sok szakmai segítséget kapok edzőtársamtól, Csaba Györgytől. Mivel csapatom feljátszik az U12-be is, jól tudunk összedolgozni.

Kis csapatom nagyon ügyes, nagyon lelkes, mindig jönnek edzésre. Kihívásnak tekintik a meccseket is. Főleg a lányok rendelkeznek nagy akaraterővel, ezzel is segítve a csapatszellem kialakulását.

 

Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 70 944 9985

Győri Kosárlabda Klub

Partnereink